Заклад професійної (професійно-технічної) освіти

Сьогодні у Центрі за підтримки Департамент освіти та науки відбувся надзвичайний захід – презентація книги “Жива українська кухня”, на вшанування пам’яті відомої дослідниці гастрономічної історії України, художниці, викладачки та дизайнерки Ольги Павленко, яка загинула влітку 2022 року внаслідок влучення російської ракети в торговий центр м.Кременчук.

Книгу “ЖУК” – жива українська кухня, закладу презентувала дослідниця кухні Поділля Viktoriia Zerklevich, а майстри та учні професій харчових технологій приготували смачні страви за рецептами Олі. Так, Ряба Ірина презентувала присутнім “Яворівський пиріг”, цікаво розповіла про його походження та технологію приготування;

Матковська Любов представила різдвяне печиво “коники” та “панночки”; Олена Галкіна пригостила всіх смачним хлібом, випеченим на власній заквасці, а Анастасія Маканик приготувала “кроля по – козацьки” та сучасно подала гостям для дегустації. Смачною була й “засипана капуста”, приготовлена майстром Тетяною Срібняк, яка наголосила, що їй відома дана страва, так як завжди на різдвяні свята її готувала бабуся. Олена Чугаєва розповіла всім про наливки, які описані в книзі та подала десерт “Гомбовці” за рецептом Олі Кольорово.

Шанованими гостями заходу були представники готельно – ресторанного бізнесу та закладів освіти нашого міста:

Дмитро Підлісний, готельно- ресторанний комплекс Клеопатра;

Вадим Дунець, ресторан “Тарас Бульба”;

Андрій Войтків, ресторан “Ситий пес”;

Віталій Завадський, готель “Ратуша”

Галина Локай, готельно- ресторанний комплекс “Ксенія”;

Леся Драбчук, ресторан “Стара Фортеця”;

Валентина Вощинська, “Кава від Поліцмейстера”;

Марина Фатіна, гостинний дім “Карта”;

Марина Каденюк, ресторація “Франт”;

Ганна та Артем Нефедові, представники фахового коледжу харчової промисловості;

Ольга Мальченко, директор коледжу архітектури та будівництва, які з задоволенням дегустувати страви, приготовлені нашими майстрами. Модератором нашого дійства була випускниця нашого закладу, кам’янчанка та екскурсовод Юлія Гіцина, яка вперше в нашому місті започаткувала гастро- маршрут.

А на завершення до нас у гості, з величною колядою, завітав народний аматорський колектив “Петридава”, який привітав усіх присутніх з святами та побажав миру та злагоди їх сім’ям!!

Все буде Україна!!! ??

Разом до Перемоги !!!??????

Слава Україні!!!

Героям слава!!!

В рамках роботи Центру розвитку кар’єри 06.10.2025р. відбувся інтерактивний тренінг з розвитку професійної компетентності та кар’єрного зростання “Викладач 2.00: будуємо особистий бренд та випереджаємо час”. Ліліанна Семенюта, тренерка-менторка за напрямами комунікаціїї, контент, PR, брендінг консалтингової компанії «NDC GROUP», неформальна освіта ГО “ВІК МОЖЛИВОСТЕЙ” Наталя Денисьєва, бізнес-консультантка за напрямами стратегія, маркетинг, PR консалтингової компанії «NDC GROUP», […]

Міст майбутнього прокладений між учнями нашого «Подільського професійного коледжу» та «Вінницького технічного фахового коледжу». А це про майбутню співпрацю, обміни, ідеї та спільні ініціативи! Командна робота наших закладів триває вже протягом року в рамках реалізації проєкту «Комплексна гуманітарна допомога постраждалим від конфлікту українцям та громадянам третіх країн в Україні, Польщі, Румунії та Молдові», який реалізує […]

«Як встигнути все? Життя серед студентів – як динамічний марафон. Вже у Вінниці. Разом зі студентами беру участь у конференції «Мости Майбутнього: гуманітарний ефект через нові підходи до освіти». Щоразу переконуюсь, професійна освіта – те, що потрібне зараз країні», – Савчук Вадим, директор коледжу.